Trendkleuren fashion herfst winter 2022

Dit zijn dé trendkleuren voor het najaar van 2022-2023

In onze vorige blog gaven we je al een kijkje in de trends voor de aankomende herfst/winter. Laten we nu wat dieper ingaan op de trendkleuren die we gaan zien! Het kleurenpalet barst namelijk van de contrasterende kleuren. Kleuren die ons verlangen naar rust en ontspanning samenbrengen in een spel van uitbundige expressie, iets wat kleureninstituut Pantone eerder dit jaar al voorspelde. Deze knalkleuren worden geneutraliseerd door ‘core colors’. Beter bekend als de klassieke tinten waardoor je mooie mixen en een uitgesproken effect kunt creëren. Van steengrijs tot melk wit. 

Rose/Meadow Violet

Deze kleuren zitten vol pit en kunnen zowel tot uiting komen met een roze als paarse ondertoon. Vibrant Violet knalt, straalt power uit en is tevens mooi ton sur ton te combineren. Je gaat deze kleuren vaak spotten bij een compleet pak (blazer met bijpassende pantalon).

Rose Violet PantoneMeadow Violet Pantone

Orange Tiger & Lava Falls

Maar ook fel oranje en donkerrood zijn niet weg te denken in het modebeeld dit najaar. De vurige kleur Lava Falls is hartstochtelijk oranjerood met een warme touch. Orange Tiger in opvallend sinaasappel oranje en staat voor energie en opwinding. Na het zien van deze kleur ontstaat er direct een glimlach op je gezicht.

Orange Tiger PantoneLava Falls Pantone

Caramel Café & Iced Coffee

Veder bemachtigen de koffiekleuren een plekje binnen het kleurenpalet. Zachte bruintinten die verleidelijk en romig ogen. Maar ook donkere diepe bruintinten die er geroosterd en smaakvol uitzien.

Caramel Cafe Pantone Iced Coffee Pantone

Cosmic Colors

Deze donkere kosmische kleuren stralen een vorm van rust en kalmte uit. En zijn perfect te combineren met elkaar voor een clean geheel. Denk aan diep donkerblauw (Midnight), mysterieus zwart (Polar Night) & steengrijs (Chiseled Stone).

Midnight Blue Pantone Polar Night Pantone

Green vibes

En we sluiten af met de toppers in het groen. Want ook deze kleur is niet weg te denken in het trendbeeld! Van Martini Olive met een natuurlijke ondertoon in de kleur tot de wat fellere groen varianten zoals Amazon & Cardamom Seed. Welke worden omschreven als vruchtbaar en kruidig groen.

Martini Olive Pantone Amazon Green Pantone