COLOR BLOCKING 2020: Dit is de meest opvallende fashiontrend van het jaar

Na een jaar als 2020 kunnen we wel wat vrolijke kleuren gebruiken. En gelukkig krijgen we die ook. Feller, heftiger en spannender dan ooit. Want dit jaar mag zélfs roze gecombineerd worden met oranje en groen. En blauw. Eigenlijk mag én kan alles! Maar hoe zorg je dat je er niet op staat als een wandelende snoepwinkel? Wij laten je graag zien hoe je deze trend 100% kunt omarmen.

Natuurlijk is het in de supermarkt en op het schoolplein écht not done om in een complete zuurstok-outfit te verschijnen. Daarom mag je deze trend in het dagelijkse leven ook iets downsizen. Zo kun je kiezen voor een opvallende blazer boven een kolletje in een tegenovergestelde kleur, of een shawl waar je een echt statement mee maakt.

Ton-sur-ton is het kernwoord van dit seizoen. Of eigenlijk 3 woorden. Maakt niks uit. Het combineren van dezelfde materialen en het gebruiken van eenzelfde kleurenpallet krijgt dit najaar tien punten. Zorg voor een mix van donkere, medium donkere, of lichte nuances van dezelfde kleur, om een mooi geheel te creëren.

Shine bright like a diamond! Want ook de metallic kleuren mogen dit najaar gezien worden. Zo zien we opvallende stoffen en materialen waarmee de grote modehuizen echte statements naar buiten brengen. Voor in de supermarkt hebben we natuurlijk een iets neutralere outfit nodig, dus kiezen we voor een metallic broek in combinatie met een basic knit. Zo zorgen we voor een statement look, maar dan in een casual jasje.

Maar hoe gaan we nu echt zorgen dat we op de juiste manier het ‘color blocking’ toepassen? Simpel. Kies je favoriete gekleurde kledingstukken en stapel ze op elkaar. Zie het als een soort modish Tetris spelletje. Hierbij is het wel belangrijk dat je zorgt voor effen kledingstukken. Prints kunnen het geheel namelijk flink verstoren en het kleureffect naar beneden halen. Kies voor een RAL-staaltje waarin je je wil kleden en selecteer de items die daarbij horen. Voilà: jouw eigen color blocking outfit is compleet.